OPEN FOR ORDER: CALL/ PM/ WE CHAT/ WHAT'S APP AT 0193031450

Friends And Cribs

Monday, January 30, 2012

Muka Buku . . .


 
Assalamualaikum, semua ;)
 
Hai, korang!.
 
Fakta ke auta? Mungkin fakta la kot . . . 
 
1. 1 dari 13 orang di dunia saat ini memiliki sebuah akun Facebook. Lebih dari separuhnya log in setiap hari.

2. 2% dari seluruh pencarian di Google tahun 2010 lalu mengandung kata Facebook.

3. 4 Februari 2004 adalah tarikh ketika Mark Zuckerberg melancarkan Facebook kala dia masih menjadi mahasiswa di Universiti Harvard.

4. Rata-rata 8 friend request dikirimkan oleh seorang pengguna Facebook tiap bulan.

5. Mark Zuckerberg memiliki 24% saham di Facebook. Salah satu pemilik saham yang lain adalah Microsoft dengan jumlah 1,3%.

6. 25% syarikat dilaporkan menolak pencari kerja setelah menyelidiki profil Facebook mereka.

7. 27% user Facebook tidak menampilkan status hubungan mereka

8. 42% lelaki dan 63% wanita mengaku memakai Facebook untuk mencari bekas kekasih.

9. Facebook diterjemahkan dalam 76 bahasa.

10. Pengguna Facebook tertua berumur 104 tahun. Dia adalah Lilian Lowe yang berasal dari Wales.

11. Rata-rata pengguna Facebook mempunyai 130 rakan.

12. Facebook melantik 1700 karyawan di 12 negara.

13. Sebanyak 66.168 foto ditag di Facebook setiap minit.

14. 2,176,000 pesanan peribadi (pm) dikirim via Facebook setiap 20 minit.

15. 35 juta orang mengubah status Facebooknya setiap hari.

16. 38 juta user Facebook mengunjungi halaman ‘Texas HoldEm Poker’ setiap bulan.

17. Facebook dianggarkan bernilai 32 juta poundsterling.
 
Yang aku pasti aku dan korang adalah salah seorang dari pemenat si muka buku ni kan? Cinta muka buku kat AJL semalam biasa-biasa saje. Patutnya Najwa Latif tu pakai baju rugged sket. Tak yah merelip-relip sebab dia kan baru 16 tahun. You should wearing baju budak umo 16 tahun la dear . . .

ADIOS!