OPEN FOR ORDER: CALL/ PM/ WE CHAT/ WHAT'S APP AT 0193031450

Friends And Cribs

Monday, April 25, 2016

Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2016

Assalamualaikum,

Hi, Korang!

Yes! sangat lama betul aku menyepi dari dunia blogging. Takdelah bizi sangat. Cuma tiada daya untuk berkhidmat pada blog. Oucch!

Untuk pengetahuan umum...kalau tanya kakak-kakak dan adik-adik clever girl, rasa diorang tahu tak bila tarikh Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2016 bila? Diadakan dimana rasa-rasa tahu tak? Ouuchhh!

Sayang sayang semua. Meh sini nak bagitau.....

Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2016 akan diadakan pada 29 April 2016 sehingga 9 Mei 2016. Dan julung-julung kalinya diadakan di MAEPS, Serdang, Selangor Darul Ehsan. Perpindahan tempat dari PWTC ke MAEPS disebabkan PWTC tidak dapat menampung 2.5 juta orang pengunjung dalam satu masa!

Pergghhh! ramai betol pembaca. Syabas. Sila berikan tepukan pada diri sendiri jika anda seorang pengunjung Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2016.





Jom beramai-ramai memeriahkan Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2016. Bukan sahaja ada buku uollsss! Untuk food lover...food truck pun ada.

All the best untuk vendor buku dan food. Semoga Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2016 kali ni dapat menarik lebih ramai pengunjung. All the best eberibodi!!!!

Ok. Bai.

Assalamualaikum.

Wednesday, February 24, 2016

Istidraj - WW

Assalamualaikum, semua ;)

Hai, korang!...















sumber: muka buku... :)

Thursday, December 10, 2015

Pengalaman Mendewasakan III

Assalamualaikum, semua ;)

Hai, korang!.

Seperti yang dijanjikan....janji? Hmmmm...janji dicapati seperti orang itew. Konon hari tu berangan nak update one month per entry. Tapi hampeh....kebizian yang terlampau. Minggu ni lapang sedikit. Maka, marilah kita cuba update seboleh-bolehnya.

Mari nak kongsi pengalaman....

Untuk anak ketiga...masih lagi keluar tanda seperti sebelum ini. Tapi masih lagi dalam mode overdue date! Hadoi!. Walaupun overdue....aku sempat pergi mengundi tau! PRU13!. Hahahaha.... Jari masih lagi biru even dah lepas bersalin pon.

6hb Mei 2013, pagi, keluar tanda. Bangun tido...mandi...settlekan budak-budak. SMS boss kata tak leh masuk opis. Sarapan siap-siap. Tunggu Encik Suami siap, then mari kita berjalan-jalan kat Hospital Ampang. Sampai je kat Hospital Ampang...marilah kita register.

Bagi info apa yang diorang nak...seluk sana...scan sini...cucuk situ. Warded. Cheit! Mau tak nya. Haruslah kene tahan...dah overdue 3 hari. Pintu pun dah bukak 3cm...Anak ketiga, haruslah warded. Settle warded...maka melepak lah aku dengan selepak lepak nya tanpa berbuat apa-apa. Contraction pun jengah sikit-sikit je. Hmmmmm....

Lepas Isyak camtu...baru start contraction yang kuat dan kerap. Dalam jam 9 camtu, dengan gagahnya berjalan jumpa nurse cakap dah start sakit kerap. Nurse check bukaan dah 5cm. Dia masukkan pulak ubat berak! Nice!

Apa lagi....berlarian aku masuk tandas. Sakit contraction pun ada...sakit perot pun ada. Adeh! Lama jugakla aku bertarung menahan sakit perot. Encik Suami? Dia balik umah dah...nak mandi pastu nak tengok anak yang dua orang tu pulak. Sambil-sambil sakit tu sempat jugaklah SMS dia bagitau dah sakit kerap...

Sedang aku sakit tergolek golek tertonggeng tonggeng terbalik balik....tiba-tiba...dengar bunyi POP! Sudah....panas je aku rasa kat paha...tekan butang panggil nurse. Nurse datang check...bukaan dah 6cm...terus kene tolak pergi labor room.

This is the part yang menyebabkan kecoh satu floor!...hahahaha. Dari ward ke labor room badan aku diiringkan, sambil tu dah beradoi tahap beta dah...Allah saje yang tau...Allahuakhbar. Elok masuk je labor room, kaki aku naik sbb ready untuk pindah katil...si baby ready keluar tanpa push. Luncur gitu je.

Alhamdulillah....syukur pada Allah. Dipermudahkan waktu itu.

Lagi sekali syukur...dibawah itu tak perlu jahit. Tiada koyakkan berlaku. Alhamdulillah.

Namun....walaupun mudah disitu...sepanjang aku pantang. Punggung aku seakan-akan kene buasir. Nanges! Apa-apa pun pengalaman itu mendewasakan dan mempersediakan diri ku apa jua permasalahan. Fuh- falsampah sangat!

Okeylah. Itu je. Untuk waktu pantang kali ketiga ni...aku pantang kat umah mak mertua. Fuh-

Ok. Bai-

Assalamualaikum.

Friday, November 27, 2015

Math, Add Math, Kalkulus...dan sewaktu dengannya...

Assalamualaikum, semua :)

Hai, korang!.

Tetibe terpanggil nak update belog. Setelah berbulan tak update. Hampeh!. Hanis Zalikha yang fofuler tu pun dah lama tak update belog jemah jemah ooiii!.

Sebok giler wei sekarang ni..lagi-lagi hujung tahun. Sana sini panggil buat ekspo buku. Sana sini offer tender. Hadoi! Juling mata aku kejap. Bos buat ekspo..aku tinggal kat opis settlekan tender. Nanges!

;p

Korang perasan tak beberapa hari lepas ada student bunuh diri sebab paper Add Math susah. Ramai jugak aku dengar berbahasa basi mengatakan paper tahun ni susah!.

Hahahaa...aku rasa dari zaman aku lagi paper Add Math tu susah kot. Aku sendiri pun dapat result D okay! Cukup-cukup makan!. Dia memang killer paper!

Tikam!

Tikam!

Tikam!

Actually, it's not funny at all. But seriously if you can't carry the subject just drop it. Jangan SEKSA otak ko! Tapi masa zaman aku dulu...budak-budak kelas aku sanggup carry subject tu walaupun subject tu akan memburukkan sijil diorang. Aku pun tak faham kenapa diorang tak drop je. Pelik!

Kalau abang ni ada masa aku study dulu...mau dengan aku sekali drop subject Add Math tu. Cheit!



Jadi aku ni berjiwa kental la sebab ambil jugak subject Add Math tu. Main telan je segala atok nenek formula Add Math. Part paling best bila exam Add Math bila member satu kelas dah start mintak tambah paper....apakah????

Mula la kelam kabut...sebab tengok kertas sendiri macam banyak ruangan kosong. Bahahahaha. Budak kelas aku tau la sape yang suka angkat tangan mintak kertas lebey bila paper Add Math. Hahahaha...

Sape yang carry paper Add Math, tau le soalan macamana yang diorang bagi. Soalan pendek bukan main...jawapan? Hamek!. Panjang berjela ko jemah! Ko rase? pffttt

Aku ingat kesengsaraan menjawab soalan Add Math habes kat SPM je...amek accounting course. Nah, hamek! Business Math...dalam situ ada Add Math sayang!. Terbaik. Terus jadi cam kacang. Aku score dowh! Hahahaha. Nampak tak permainan disitu. Terus rasa cam bersyukur sebab masa SPM amek Add Math. Hahahhaha. Masalah nya bukan satu semester...tapi dua semester aku kene jumpa dengan formula Add Math. Tahniah!

=__=!

Aku cuma nak nasihat kat sini....if otak dan hati korang tak cukup kental untuk 'JUMPA' Add Math, korang dinasihatkan JANGAN amek! Unless korang memang nak cabar otak dan hati korang!. Dipersilakan. Hehehehe....

Sebab....dalam tu lagi banyak huruf daripada nombor...bahahahaha!

Itu aje kisah Add Math.

Bai.

Assalamualaikum.