OPEN FOR ORDER: CALL/ PM/ WE CHAT/ WHAT'S APP AT 0193031450

Friends And Cribs

Tuesday, June 28, 2011

meng'KARAK'kan diri

Assalamualaikum, semua ;)

Hai, korang!. Jumaat malam yang lepas. Selepas menonton Maharaja Lawak. Aku ngan Encik Usben pun menonton la citer Karak. ho ho ho. . . . .

citer quite okay. cuma ada certain part tu cam tak logic. typical Malaysian Ghost Storyline. . . . . korang fikirla sendiri mana ada orang jual beger kat tepi jalan yang pekan dia nampak cam semua orang dah tido. . . .pastu tandas plak giler jauh. eh!apsal tak pegi je cari tandas kat petrol station. sengal la wei!

lagi satu problem aku ngan budak Kilafairy ni (betol ke eja nama dia) sebok la dok tengok cermin ngan dok la 'upgrade' lipstik. dah malam kot. sape yang nak tengok ko? antu? duh! lepas tu harus ke nak buat scene si Kilafairy tu mandi kemban, aku tau la badan cik Kilafairy tu cantek. Tapi aku rasa tak perlu kot. Sebab zaman sekarang ni orang dah tak kisah dah pasal pompuan berkemban. . . . .

Lupa plak nak bgtau jalan citer ni camne kan. . . . .


Ada 4 orang student ni. nak balik kampung kot. . . .aku pun dah tak ingat kenapa diorang lalu jalan karak ni. budak - budak tu is Jack (Along Eyzendy), Nik (Shahir AF8), Ida (Kilafairy) dan Zura (Sheera Ayoub). Diorang ni naik kete, pastu dalam perjalanan tu kat Highway Karak tu jammed. Jadi diorang pun ambil keputusan yang cerdik. Diorang nak jalan ikut jalan lama. . . .chanteq!

Biler diorang sampai je kat Pekan Karak tu, si Jack tetiba rasa cam nak pegi toilet. Ada pulak orang meniaga burger dekat pekan yang tak berapa nak hidup tu kan. . . .hmmm. Yang si Kilafairy ni pulak menggediks nak speaking speakong bagai. Menggedik nak burger segala tetengah malam buta.

Mulalah episod diorang diganggu oleh hantu kat Pekan Karak tu. Peserta pertama Jack. Memang patut la si Jack ni kene sebab dia memang tak percaya ada hantu. Hamek kau. kene kacau. Terbaik punya!

Cik antoo: Cik, cik boleh tolong saya cik.

aku tak mo sambung arrr. . . .aku taip pun dah rasa cam meremang bulu roma aku. . . . nak korang tengokla sendiri camne dia cakap. huh!

Dah la si Jack ni kene kacau, kereta diorang kene ikut plak dengan Volkswagen kaler kuning. Pergghhh!. seram kot bile Cik antoo tu jeling. woooo! terus diorang eksiden. masa eksiden tu rupa-rupanya si Jack, Nik ngan Ida ni dah mati. Si budak Zura tu je tak mati lagik. Tapi dia boleh nampak kengkawan dia. Dalam perjalanan si Zura tu kat dalam hutan, dia pun terserempak la dengan Tok Malam (Siddek Hussin).

Bila dah sampai rumah Tok Malam tu, Tok Malam tu bagitau kat Zura ada yang mengikut. Masa tu si Zura ni tak perasan lagi yang dia sebenarnya keseorangan. Bahawasanya kengkawan dia sumer da mati. alooooloooo. Masa si Zura lepak kat umah Tok Malam ni la, kekacauan dan keporak perandaan berlaku. Seram gak masa ni. . . .tengok muka nenek tua tu. Dah macam muka mak lampir pun ada. . . . .tatotnya!

camner kengkawan dia mati? korang tengokla sendiri movie ni. tak kuasa aku nak citer sumer. penat lah taip. tau tak? sila tonton sendiri ye. . . .maaf! maaf! maaf!

Lupa nak bagitau si Zura ni sebelum ni budak alim. Lepas kawan ngan Nik dia sedikit murtad. Kuang haja punya Nik, padan muka ko mati. huh! Seb baik la budak Zura ni masih hafal ayat kursi dan maksud ayat kursi. Jadi bertebarla dan hapuslah sumer hantu-hantu yang nak amek soul si Zura ni. . . . .

camtula ending dia. . . .si Zura ni selamat dan yang lelain tu mati sia-sia saje.

mesti tak best kan aku citer. . . .pe lagi tengokla! donlot ke. . . tengok kat astro first ke. . .beli CD ke. . . .kan

and this is all the actors. . . .


p/s: citer ni ala-ala Twilight Zone pun ada. . .ala-ala The House on Haunted Hills kot...ntahlah!


ADIOS!