OPEN FOR ORDER: CALL/ PM/ WE CHAT/ WHAT'S APP AT 0193031450

Friends And Cribs

Monday, June 6, 2011

Happy Annivessary Mak & Ayah!

Assalamualaikum, semua ;)


Hai, korang!. Salam Isnin. Camne weekend korang? Terbaik? Tak best? Hmmmm . . . . aku bolehlah. bolehlah. Aku kan balik Banting. Jadi tak dapat nak pergi wedding my lovely teacher. Cikgu Sallina ajar aku Bahasa Melayu masa tingkatan 4 ngan 5.

Aku bukan nak citer pasal wedding yang aku tak pergi tu. Tapi nak citer pasal weekend aku yang biase tu je. Ho ho ho ho ho . . . .rasa macam ada Santa Claus je Malaysia ni. Mana tak nya, kat umah MAK aku dah ada kerusi urut jenama TAKASIMAYA (takasima ke takasimaya - lupa suda). Kak Ipar aku la beli. Aku nak beli? tunggu kucing bertanduk kot.

OK. Semua orang jadi cam nak cuba bermanja-manja dengan kerusi tersebut. Including my Encik Usben. Pasni aku  dah tak payah urut & picit Encik Usben. Encik Usben leh simpan segala sengal-sengal untuk sebulan, pastu balik umah MAK, awak bermanja-manja la dengan kerusi tu.

Aku tak suka dengan kerusi tu, sebab dah mengurangkan pahala aku. Pahala yang patut aku dapat bila aku ber'bakti' kepada Encik Usben. Huh! I hate you!

Oh,ya! Ari ahad tu annivessary MAK ngan AYAH!. Happy Annivessary! Semalam tak ucap pun. Sebab takde sape pun wish. So aku pun men'silent'kan diri. Ho ho ho. . . . . ^_^. MAK masak banyak giler makanan. Aku tolong jaga anak aku, tolong buat acar, tolong cuci ayam n tolong mop lantai. Hehehehe. Aku buat keje tau. Selalunya aku tolong jaga anak aku je. . . . Hihihi.

Untuk breakfast je MAK aku buatkan karipap, pisang goreng ngan air milo. Lunch plak MAK aku masak nasi minyak, pulut kuning, dalca sayur, rendang daging, ayam goreng, ayam panggang ngan ikan pari bakar. Banyak tu . . . .acar aku tak yah sebutla. Yang pasti semua sedap. kecuali ayam panggang. Masa ayam tu kene panggang, bau memang SEDAP! tapi biler makan, OMK! takde rasa apa-apa. aku rasa ada sedikit kesilapan semasa proses pemerapan. Huhuhuhuhu . . . . .

p/s: makan dengan betol, GEMOK takkan ada. makan cara salah, Encik Gemok akan ada. damn!

ADIOS!