OPEN FOR ORDER: CALL/ PM/ WE CHAT/ WHAT'S APP AT 0193031450

Friends And Cribs

Thursday, June 23, 2011

air. . . .air. . . . .air

Assalamualaikum, semua ;)


Hai, korang! Selamat berpuasa kepada yang berpuasa arini. Arini aku baca Berita Harian. Kebanyakan penduduk Lembah Klang bising sebab syarikat Syabas lambat bagi notis Pembekalan Air akan dihentikan sementara selama 3 hari. Lama tu 3 hari. Alhamdulillah, buat masa ni rumah aku tak kene. Kalau kene, pengsan la kami, dah la umah kami ramai penduduk nya . . . . . aiyooooo!

Aku tak pahamla kenapa si Syabas ni suka bagis notis lewat. Cer bagi awal sket. Tak salah pun bagi notis awal, ianya memudahkan penduduk untuk simpan air. . . . .takdela kami - kami ni keputusan air. Kalau nak tunggu lori air Syabas sampai. . . .hmmmm. . . tak tau lah.

Apa - apa pun, kita sebagai pengguna air Syabas. Dan kekadang kita tak perasan biler nya air takde. Apa kata korang sediakan satu tong besar punya, untuk simpan air ketika emergency. Tapi kene make sure la yang tong air tu bertutup. Nanti tak pasal - pasal plak jadi tempat tinggal Nyamuk Aedes.

p/s: selamat menyimpan air


ADIOS!