OPEN FOR ORDER: CALL/ PM/ WE CHAT/ WHAT'S APP AT 0193031450

Friends And Cribs

Tuesday, June 5, 2012

Disrespect

Assalamualaikum, semua ;)

Hai, korang!.

Malam tadi aku tengok ulangan Masterchef Episod 5. Aku tak setuju dengan tatacara Puan Salamiah Hassan. I think you are disrespect your food!. Eventhough you are a celebrity it doesn't mean that you can disrespect the food.

Puan Salamiah telah memasak Asam Pedas Ikan Haruan Naga Tasik Chini. Aku tau ko dalam keadaan marah, tapi tak sepatutnya makanan menjadi mangsa kemarahan Puan, yea. Puan sepatutnya memasak dengan seikhlas hati. Makanan kan rezeki dari Allah. Pada pendapat aku kita kene menghormati makanan. Jangan main-main.

Ya, I know you pencinta binatang. You tak sampai hati to kill the ikan haruan. But its a task that you should get through it. Ya, I know. It's all about drama. Everybody in the Masterchef are drama king and queen.

+___+

me don't like it. same as AA. When he was cooking cokodang yang teramat garing. What the fish? I think you can do better. But you are main-main dengan food. Food is rezeki!. Rezeki is from Allah. Huh-

The judges should be more strict! It is food! Respect the food bro!

Rasa macam frust tengok Masterchef Selebriti ni. Tak tau la malam ni nak tengok ke tak.....sangat-sangat frustrated. Tapi apa guna kan? Benda sumer dah record diorang bukannya boleh repair pun. Eventhough nak undo it pun tak boleh. Teruskan saje.

Gara-gara nak naikkan rating, macam-macam kisah!.






mode: marah-

Astaghfirullahalazim.