OPEN FOR ORDER: CALL/ PM/ WE CHAT/ WHAT'S APP AT 0193031450

Friends And Cribs

Thursday, January 13, 2011

Lori Terbalik????

Apa suda jadi????? Apa la punya bebal driver lori tu...dah tau ketinggian sudah ditetapkan kat jalan tu, lagi mau lalu ke? Where did you put your eyes and brain? Nasib baik takde yang mati. Cuma cedera jek. Wahai driver ko tau tak biler ko tak ikut peraturan ko dah membahayakan pemandu dan penunggang kenderaan yang lain??? Mesti ko tak pikir kan? kan? kan? Marah nye la aku ngan pemandu yang tak mengikut peraturan neyh! Even though I can't drive but I know the rules. Damn! This is one of the cause why I do not take my license....Encik Usben saye takut la.....

Korang nampak tak apa yang ada kat tengah-tengah antara lori ngan teksi tu???ada motosikal tau tak! Nasib baik penunggang motosikal tu sempat melarikan diri...kalau tak free-free je MATI! Camtu jugakla pemandu and penumpang teksi tersebut. Pemandu lori? Mula-mula dia melarikan diri....pastu agaknya Allah menggerakkan hati dia supaya patah balik. Kalau ko cabut lari wahai pemandu lori, sah-sah SATU MALAYSIA polis cari ko!

Kepada pemandu-pemandu di MALAYSIA, aku nasihatkan korang TOLONG MEMANDU DENGAN HATI-HATI bukan nyawa ko sorang je ko kene pikir...nyawa orang yang disekeliling kenderaan ko! Kalau mengantuk g berenti kat petrol station takpun kat kawasan RnR (*jangan plak benti tepi jalan, kang ada yang MATI plaks). Rehatkan diri anda, basuh muka, amek wuduk (for Muslim) takpun tido je kejap. Takde salahnye tido sekejap, janji perjalanan kita selamat. Pastu tak mengundang masalah kat saper-saper yang ada atas jalan raya tuh! FAHAM TAK NI????? 

* nak tau naper aku cakap camtu...jangan benti tepi jalan, dibuatnya ada kete potong kete len ikut kiri jalan...tak pasal-pasal kete ko kene sapu camtu je....tu kalau kete, dibuat nya yang langgar ko treler tayar 16? mati katak ko kat situ!

To my hubby, you as a DRIVER please do follow the RULES when you are driving our SLY or MDC's Van. Thank you!