OPEN FOR ORDER: CALL/ PM/ WE CHAT/ WHAT'S APP AT 0193031450

Friends And Cribs

Thursday, February 9, 2012

Ghajini

Assalamualaikum, semua ;)

Hai, korang!.

Malam tadi aku tengok movie hindi tajuk Ghajini. Actually citer ni ada dalam Tamil version. Tamil version yang dulu buat. Pastu baru diorang buat Hindi version.

Movie title still the same even its in Tamil. If in Tamil version, hero dia is Suriya. And dalam Hindi version, Aamir Khan jadi hero dia.

Citer Ghajini ni pasal seorang ahli perniagaan Sanjay Singhania(Aamir khan) yang jatuh cinta dengan seorang aktres. Tapi, satu hari aktres ni terjumpa dengan seorang budak yang ketakutan dalam keretapi. Rupa-rupanya budak tu bakal dijual oleh orang jahat as a pelacur. Jadi, aktres ni selamatkan lah budak tu. Rupa-rupanya ramai lagi budak-budak perempuan yang bakal dijual. Jadi aktres tu dapat selamatkan semua budak-budak tu. Memandangkan aktres tu dah selamatkan bebudak tu, sah-sahla orang jahat akan cari dia. Si Ghajini tu la yang jadi dalang segala kejahatan dan penjualan bebudak tu. Jadi aktres yang merangkap makwe si Sanjay Singhania ni telah dibunuh secara ngeri yang menyebabkan Sanjay Singhania tu hilang ingatan gara-gara kene pukul ngan Ghajini. Sanjay Singhania mengalami short term memory loss. Jadi bermulalah sesi pembalasan dendam Sanjay Singhania terhadap Ghajini. Macam mana dia balas dendam? Sila tonton cerita ini sampai tamat yea.

Ni ada Hindi version . . .



Terasa seperti Aamir Khan sangat kuat dalam cerita ni . . . orang yang tak suka tengok citer ganas-ganas, tak yah tengok yea.

Selamat Menonton!.