OPEN FOR ORDER: CALL/ PM/ WE CHAT/ WHAT'S APP AT 0193031450

Friends And Cribs

Tuesday, February 14, 2012

segalanya ada 'T'

Assalamualaikum, semua ;)

Hai, korang!.

Dah lama tak cerita pasal my kiddos kan? Sepatutnya last Friday aku cerita pasal diorang. Tapi disebab kesebokkan yang melampau aku hanya mampu buat entry simple je pada hari berkenaan. So arini is the right time kot. Hehehehe . . .

Both Zaharah already 2 years 9 month and 1 year 5 month. Wah! lagi 3 bulan je birthday Safiyyah. Hmmm, nak kene plan nak buat apa ni.

Firstly nak citer pasal Cik Safiyyah Zaharah dulu. Sekarang ni sedikit petah bercakap. Cuma belum settle potty training je . . . sejak nak terima orang baru ni, Ibu sebok sangat kadang tak dapat nak ajar Cik Safiyyah potty training. Hmmmm . . .

Dia memang petah bercakap dan kadang tu kebanyakan perkataan telah ditambahkan dengan huruf 'T'.

Seperti yang berlaku pagi tadi selepas bersarapan . . .

Anak: Ibu tenok!

Ibu: anjing.

Anak: ooooo, tanjing.

=____=

********************************************************************

Hujung minggu lalu, Umi aku ajar Cik Safiyyah tepok air dalam gayung.

Nenek: Safiyyah tengok ni. Nenek ajar.

Safiyyah sambil menepuk air: Tenek tajar! Ibu, tenek tajar.

=____=

Sepatutnya dia sebut tepok air bukan tenek tajar . . . huhuhuhu. Sadis!

********************************************************************
Dan setiap pagi, bangun tido mesti nak dengar lagu . . . which is I've made a folder for her songs at You Tube. Ibu dah boring la kakak dengar lagu yang sama pagi-pagi hari.

My next kids is Nursakinah Zaharah. Hmmm, ini budak tak boleh kene panas rasanya. Kene panas je demam. Last Sunday, aku kene cari barang sket untuk buat hantaran, so kelek la Cik Sakinah. Dengan tak disangka-sangka, dia demam pulak semalam. Suhu 38.8 darjah celsius. Hopefully arini dia okey.

Cik Nursakinah ni pun dah nak blaja cakap. Sikit-sikit. Tapi kalau dengar lagu tu, boleh la dia sebut sket-sket. Actually sometimes dia akan photocopy her sister act. Aiyoooo!.

Apa yang pasti si kecik ni sangat-sangat aktif! Sangat-sangat suka memanjat! Dan juga suka menconteng cadar!

=____=

Last week baru je dia conteng seluar tido dia ngan cadar. Cantek!. Nasib baik ada Vanish. Aku sayang Vanish. Sebab Vanish sangat memudahkan pekerjaan aku. Hohohoho . . .

Love you Vanish!

Jom layang aksi terbaru Cik Bebet dan Cik Bobot!.











Chow Chin Chau!