OPEN FOR ORDER: CALL/ PM/ WE CHAT/ WHAT'S APP AT 0193031450

Friends And Cribs

Thursday, October 25, 2012

AES! Keperluan. Kehendak atau Keuntungan?

Assalamualaikum, semua ;)

Hai, korang!.

Dah ready persiapan raya sok? Buat ke? Atau raya cam tak raya je? Hahahaha. Aku nak balik kampung. Ooooo...balik kampung! Balik kampung!

Kepada yang balik kampung tu...hati-hati yea driving. Ingat orang yang tersayang dan ingat juga ada jerangkap samar! AES Camera! Hahahahaha.

Jangan terkejut sebab ada flash di depan anda! Eksiden pulak sebab terkejut.

Bila aku tengok benda AES ni makin melambak dan bersepah-sepah di Malaysia. Aku tau la sekarang ni musim hujan. Tapi tak perlu la kot nak buat AES tu seperti cendawan tumbuh selepas hujan.

kan?

Apa AES? AES ialah Automated Enforcement System. Kalau dalam bahasa melayu ialah Sistem Penguatkuasaan Automatik. Automatik sangat ;p

Dari segi mata pengguna aku rasa cam tak perlu kot AES tu. Sebab eksiden akan tetap berlaku. Kenapa? Sikap pemandu itu sendiri.

Pemandu harus cekap mengawal kenderaan mereka.

Pemandu harus dapat rehat yang cukup sebelum memulakan perjalanan.

Pemandu tidak boleh leka dalam sistem aliran trafik.

Pemandu perlu mematuhi undang-undang trafik.

Kan?

Ni tak, badan tak cukup rehat dah nak memandu sampai 4 5 6 7 8 jam. Ko giler ke apa? Nak bunuh diri? Huh!

Bila rehat tak cukup. Ko rasa ko boleh kawal ke stereng ko dengan cekap. Dengan keadaan mata layu-layu seperti teratai layu di tasik madu? memey tak arr!

Huh!

Kehendak ke AES ni? Kehendak siapa? Sudah pasti lah bukan pengguna. Cuba bagitau aku pengguna mana nak AES ni?

Ko memang saiko kalau ko suka AES neyh! Hahahhaha.

Keuntungan? Hoi! mestilah. Ko ingat buat benda tu free-free je ke? Haruslah ada keuntungan, kalau tak. Takkan lah tercipta dan terhasilnya AES neyh!

Huh!

Siapa yang dapat keuntungan? Korang pikirlah sendiri. Hehehehe.

Tapikan yang lawaknye...ada aku dengar kat mana ntah. Kat jalanraya yang memerlukan hadlaju hanya 35km/h pun diletakkan kamera AES. Apakah?

Yang tak tahan ada kat Wangsa Maju. Elok je letak sampai 3 batang. 1 batang untuk setiap trafic light. Terbaik dowh. Tapi aku rasa yang ni lama punya kot. Kot lah. Kalau baru...memang la saje je tew.

Tapikan....nama pun benda ciptaan manusia. Haruslah ada kelemahan. Bahahahaha. Mau tak nya. Kalau malam-malam camera itu akan jadi sedikit ngok sebab 'beliau' akan konpius pada nombor 0 6 8 9. Ianya disebabkan faktor cahaya yea anak-anak. Semua nombor 6 8 9 berkemungkinan akan jadi 0.

Lain orang yang buat kesalahan. Lain orang yang kene saman. Pui!

Aku? tak tau nak kata apa. Aritu masa lepas balik dari Walk for Charity tu aku ternampak flash. Tapi tak pasti samada kami yang kene atau kereta lain. Hoih!

Terbang RM300.00 kowt kalau kene! Adoiyai-

Pengsan mak jemah!

ok bai. perut sakit gara-gara makan subway yang Encik Husni suruh abeskan semalam.

=__=

Nah! tatapan camera AES untuk anda ;p

mekasih kepada encik gugel
Jaga-jaga ada yang memerhati. Hahahahaha!

-silagelakmacamkakkiahpropa-