OPEN FOR ORDER: CALL/ PM/ WE CHAT/ WHAT'S APP AT 0193031450

Friends And Cribs

Wednesday, August 24, 2011

Homemade Pizza

Assalamualaikum, semua ;)


Hai, korang!. Hmmmm, dah tinggal beberapa hari je Bulan Ramadhan bakal tinggalkan kita semua. Lepas tu, Bulan Syawal pulak datang menjengah. Aku akan merindui Bulan Ramadhan. . . . .lama betul aku tak update belog ni. Agak sebok jugakla minggu ni sebab kene habeskan keroje sebelum cuti raye.

Arini aku nak share kan hasil buka pose semalam. Aku lupa nak share kan Ayam Penyet kan? Gambar takdela. . . tak sempat nak amek gambo. Huhuhuhu. . . .

Bahan-bahan:

Roti Naan @ Roti Pita (beli je kat Carrefour/ Giant)
Sos spageti
Lada Hitam
Herba Campuran (thyme, basil, rosemarry dll)
Nenas kiub (dalam tin)
Cendawan Butang (dalam tin)
Keju Mozarella
Sosej
Ayam (ditumis dengan minyak)
Bawang (potong dadu)

Cara-cara:

Korang letak jela bahan-bahan kat atas tu mengikut imaginasi korang sendiri . . . .
Pastu bakor sampai cheese tu cair & roti sedikit garing. . . .
Dah siap!



Senangkan? Kos bahan-bahan aku beli dalam RM 50.00. . . .boleh buat banyak kali. Layan!

p/s: countdown untuk balik kampung


ADIOS!