Assalamualaikum, semua ;)
Hai, korang!.
Arini aku nak share resipi yang dibuat oleh Encik Usben. Eh! pandai masak ke encik usben saye neyh? Hohohoho . . . yelah tu.
Percaya atau tidak . . . terpulang kepada anda. Aci tak?
Sebelum aku bagitau bahan-bahan, ayam kali ini untuk dimakan seorang yea. Sebab di masak oleh Encik Usben, maka resipi nya untuk seorang lah yea . . .
Sepeha Ayam
Sos tiram
Sos Weichester
Kicap manis
Garam
Lada Hitam
Madu
Bersihkan ayam. Perapkan ayam dengan kesemua bahan. Lagi lama korang perap lagi sedap. Aku perap semalaman.
Pastu bakar kat suhu 220 darjah celcius. Selama 1 jam 30 minit. Setiap 15 minit, sapukan dengan madu.
Siap . . .
Inilah hasilnya . . .
ADIOS!
Hai, korang!.
Arini aku nak share resipi yang dibuat oleh Encik Usben. Eh! pandai masak ke encik usben saye neyh? Hohohoho . . . yelah tu.
Percaya atau tidak . . . terpulang kepada anda. Aci tak?
Sebelum aku bagitau bahan-bahan, ayam kali ini untuk dimakan seorang yea. Sebab di masak oleh Encik Usben, maka resipi nya untuk seorang lah yea . . .
Bahan-bahan :
Sepeha Ayam
Sos tiram
Sos Weichester
Kicap manis
Garam
Lada Hitam
Madu
Cara-cara :
Bersihkan ayam. Perapkan ayam dengan kesemua bahan. Lagi lama korang perap lagi sedap. Aku perap semalaman.
Pastu bakar kat suhu 220 darjah celcius. Selama 1 jam 30 minit. Setiap 15 minit, sapukan dengan madu.
Siap . . .
Inilah hasilnya . . .
p/s: hiasan tu Encik Usben sayur yang kakak dia masak untuk makan ngan nasi. duh-
ADIOS!
Yummy! Nampak mmg meyelerakan...pandai hb ila masak ek :)
ReplyDeletepandaila sangat masaknye....
ReplyDeletesila cube..resipi senang je tuh..
hehehhee